1991 yılında kameralar ilçemizede gelmeye başlayınca, bir grup arkadaş bu günleri düşünerek ana caddeleri kayda almışlar. Şimdilik birkaç kareyi sizlerle paylaşalım. İleriki günlerde tam kaydı suncağız İnşaallah.
YouTube üzerinde aç
YouTube üzerinde aç
Büyük kaset video ile çok acemice çekilmiş yaklaşık 600 Mb lık inanılmaz görüntüler var...
Özellikle shell benzin istasyonundan TMO'ya doğru giderken son 15 yılda Nizipin nereden nereye geldiğini görünce biz içinde yaşadığımız halde ağzımız açık kalıyor,
Bir diğer ilgi çekici olan çekimin yapıldığı gün normal hafta içi bir gün ancak cadde ve sokaklara baktığımızda şimdiki pazar gününden daha sakin ve hemen hemen araç yok gibi aynı şekilde yaya trafiğide öyle
yine ilgi çekici bir durum, Nizipin gerek sanat okulu tarafından gerekse bir alttaki girişinde orta refujda ekili olan ağaçlar nedense 15 yıl öncekiyle neredeyse aynı boyutta sanki hiç gelişmemiş gibi...
Çeken arkadaşları tebrik ederim iyi düşünmüşler. Bu arada bu arkadaşların ismini de yazarsanız sevinirim.
Daha önce adminle bir abinin ismini paylaştım o kişide de video görüntüleri ve fotoğraflar olmalı ismi Habeş Cankesen'di istanbul numune hastanesinde çalışıyormuş. Bu kişiye ulaşabilecek arkadaşlar olursa çok iyi olurdu.
Öncelikle kasım abiye paylaşımlarında dolayı teşekkür ederim.O tarihten bu yana Nizipte gerçekten harikulade bir değişiklik olmuş ama en büyük değişiklik alt parağrafta;Videoda izlediğim kadarıyla 1991 senesinde nizipte trafik ışıkları çalışıyor.Çıplak gözle gözlemlediğim kadarıylada yıl 2007 kasım ayı ama Nizipte trafik ışıkları çalışmıyor.bu 16 yıllık mazide Nizip her yönden çağ atlamış ama maalesef trafik ışıkları ile sınıfta kalmış.Ne ilginç dimi
HakanSahin;105032 wrote:Bilgütay abi çekiyor bence sesinden anladım. son görüntülerde ise cumhutiyet cd. hala inşaat halinde tam bitmemiş. tşk abi paylaşım için
evet abi. orayı hatırlıyorum çay bahçesiydi. :)
hey gidi günler.
o zaman orta okula yani başlamıştım. maruf orta okuluna gittiğim için buraları görmek kısmet oldu.
örnek pastanesinin olduğu yerde tek başına bir dut ağacı vardı. at arabaları orda beklerdi.
Tarihte Yolculuk Yapar Gibi Oldum Görüntüler Harikaydi çocukluğum Oralarda Geçti şimdi Ne Kadar Uzak Olsakta Kalbimiz Nizipte Ellerinize Sağlik Kibristan Slm Lar
Bende bu görüntülere youtube üzerinden tesadüfen rastladim tabi cok sasirdim. bu video yaklasik olarak 1.5 yil önce eklenmis ve tümünün eklenecegi söylenmis ancak henüz daha eklenmemis. Acaba videonun orjinali varsa yuklenebilirmi.
Ben ne yaparsam yapayım beceremedim, kasım bey siz bir kere izlemeyi denermisiniz galiba lingde bir aksilik var ben vtunnelden girmeye çalıştım ama bulamıyor.