Sorunlarımız Önerilerimiz

Nizipte sebze-meyve neden pahalı?

Kasım Böler Üye
Şimdi nasıl belirli yerlerde sebze haline giriş-çıkış yapmadan meyva sebze satılıabiliyorsa, bırakın üretici de kendi malını sebze haline sokmadan istediği gibi satsın eğer pazar kurulur eğer kamyonla satar kimse karışmasın, Yok eğer sebze haline girmezse belediyenin burada zararı olur diyorlarsa satılan her bir kg sebze meyva Nizip sebze haline giriş çıkış yapsın ama bu uygulama bütün efnas için geçerli olsun. Türkiyenin her yerinde vatandaşın akın ettiği semt pazarları neden Nizipte yok..!
isaavci Üye
"Türkiyenin her yerinde vatandaşın akın ettiği semt pazarları neden Nizipte yok..!" CEVAP BEKLEMEYE DEVAM EDİYORUZ.
Subutay Üye
Abi semt pazarlarının elle tutulacak yanı yok. Tezgahta kendin seçtiğin malların fiyatları dışarı ile aynı. Pazarcının kendisinin poşete doldurduğu mallara ise ezik, ham, çürük vs. atıyor. Bir de pazarda yer kapmak için çok ciddi yer altı işleri dönüyor. Bence hiç heves etmeyelim...
Kasım Böler;103570 wrote:Şimdi nasıl belirli yerlerde sebze haline giriş-çıkış yapmadan meyva sebze satılıabiliyorsa, bırakın üretici de kendi malını sebze haline sokmadan istediği gibi satsın eğer pazar kurulur eğer kamyonla satar kimse karışmasın, Yok eğer sebze haline girmezse belediyenin burada zararı olur diyorlarsa satılan her bir kg sebze meyva Nizip sebze haline giriş çıkış yapsın ama bu uygulama bütün efnas için geçerli olsun. Türkiyenin her yerinde vatandaşın akın ettiği semt pazarları neden Nizipte yok..!
Kasım Böler Üye
nizipli_subutay;104375 wrote:Abi semt pazarlarının elle tutulacak yanı yok. Tezgahta kendin seçtiğin malların fiyatları dışarı ile aynı. Pazarcının kendisinin poşete doldurduğu mallara ise ezik, ham, çürük vs. atıyor. Bir de pazarda yer kapmak için çok ciddi yer altı işleri dönüyor. Bence hiç heves etmeyelim...
Fatih batıdaki illerde senin dediğin gibi doğru pazarcının verdiği sebzeyi meyvayı almak zorundasın ama bizim bölgemizde örneğin Gaziantep'te vatandaş pazardan istediği seçiyor ve fiyatıda market ve manavlardan çok daha uygun. Ayrıca konunun esas amacı pazar kurulup kurulmaması değil Nizipte meyva ve sebze neden diğer il ve ilçelere göre hem daha pahalı hemde kalitesiz... üstüne gitmemiz gereken konu bu.
kılıçbalığı Üye
semt pazarını bulabilseydik gerisini düşünürdük kardeşler.
isaavci Üye
ısrarlarımız bir çözüme götürmeli.Sevinerek ifade edeyim ki,bu forumda yazmayıp sadece takip edenlerden olumlu tepkiler alıyorum. galiba olayın muhatapları ortada yok.mesele nasılsa sessizliğe gömülür beklintisindeler.Bir övgü ve yağlama muhabbeti olsaydı sanırım ilgisiz kalınmazdı.Neyse rabbim neylerse güzel eyler.Devam.
Orhan Çelik Üye
mesaj silinmiştir. saygılar
admin Yönetici
Değerli arkadaşlar, nizip.com yargı mercii değildir, çözüm yeri de değildir. Nizip.com sadece halkın konuştuklarının yetkililere tarafsız olarak, cesaretle duyurulduğu bir platformdur. Bizler sorunları çözemeyiz, ancak çözüm üretiriz. Sonrası çözümü uygun gören yetkinin tasarrufundadır. Ortada bir sıkıntı olduğu yetkili arakdaşlarca ifade ediliyor, kabul ediliyor. Çözümü konusunda çalışmalar başlatıldığıda bildiriyor. Bu sorun bir günde oluşmadığı için, çözümüde birgünde olamayacaktır.
Subutay Üye
Pek tabi, eğer vatandaşımız daha kaliteli ve adil fiyatlandırılmış meyve-sebze hatta diğer tüketim malları alabilecekse pazar olabilir. Ama bakkal- manav esnaflarımızın hakları da muhafaza edilmeli. Nizip dışından gelecek pazarcılara soğuk bakıyorum....
Kasım Böler;104407 wrote:Fatih batıdaki illerde senin dediğin gibi doğru pazarcının verdiği sebzeyi meyvayı almak zorundasın ama bizim bölgemizde örneğin Gaziantep'te vatandaş pazardan istediği seçiyor ve fiyatıda market ve manavlardan çok daha uygun. Ayrıca konunun esas amacı pazar kurulup kurulmaması değil Nizipte meyva ve sebze neden diğer il ve ilçelere göre hem daha pahalı hemde kalitesiz... üstüne gitmemiz gereken konu bu.
Orhan Çelik Üye
admin;104659 wrote:Değerli arkadaşlar, nizip.com yargı mercii değildir, çözüm yeri de değildir. Nizip.com sadece halkın konuştuklarının yetkililere tarafsız olarak, cesaretle duyurulduğu bir platformdur. Bizler sorunları çözemeyiz, ancak çözüm üretiriz. Sonrası çözümü uygun gören yetkinin tasarrufundadır. Ortada bir sıkıntı olduğu yetkili arakdaşlarca ifade ediliyor, kabul ediliyor. Çözümü konusunda çalışmalar başlatıldığıda bildiriyor. Bu sorun bir günde oluşmadığı için, çözümüde birgünde olamayacaktır.
Mehmet abi ağzına sağlık abi. Anlatamadığım nokta buydu. Günlerdir bu konuya köklü çözüm noktasında neler yapabiliriz diye tartışırken. Eğitimci ağabeylerimizin hem savcı, hem avukat ve hemde hakim rolüne girip ahkam kesmelerine anlam veremiyorum. Eğer bu konu hocamız için çok önemli ise,bir kaç konturuna kıyıp ,beni arayıp fırça bile atabilrdi. Kendisine eyvallahımız var,büyüğümüzdür. Ama rencide edecek şekilde yazılan ifadeler hocamıza yakışmamıştır. Sağlık olsun yinede canı sağolsun. Ne diyelim. Saygı duyduğum bir insandır sonuçta.
isaavci Üye
Orhan Çelik;104692 wrote:Mehmet abi ağzına sağlık abi. Anlatamadığım nokta buydu. Günlerdir bu konuya köklü çözüm noktasında neler yapabiliriz diye tartışırken. Eğitimci ağabeylerimizin hem savcı, hem avukat ve hemde hakim rolüne girip ahkam kesmelerine anlam veremiyorum. Eğer bu konu hocamız için çok önemli ise,bir kaç konturuna kıyıp ,beni arayıp fırça bile atabilrdi. Kendisine eyvallahımız var,büyüğümüzdür. Ama rencide edecek şekilde yazılan ifadeler hocamıza yakışmamıştır. Sağlık olsun yinede canı sağolsun. Ne diyelim. Saygı duyduğum bir insandır sonuçta.
Orhan kardeş,yine mevzuyu farklı anlaşsınız.Etkili ve yetkili tek kişi sen misin yahu.Yazının başına bakarsanız,sebzeci-meyveci esnafından da özellikle yanıt beklendiğini görürüsünüz.Ha bu ara forumlarda genellikle şikayet konusu olan konular var.Sebze-meyve,kebapçılar,kaldırımlar,naylon poşet...vs.Tabiiki bir yönüyle belediyeyi ilgilendirir.Ve eğer siz konumunuz gereği bu istek ve şikayetleri direkt muhatablarına ulaştırıyorsanız-ki yaptığınıza eminim-bundan memnuniyet duyarım.Siz de bizdensiniz.İnanıyorum.Ama tekelleşme olayı galiba yılların birikimi.Bu manivelayı çözerseniz ,asıl iyilik o zaman olur. Bunca güzel işlere imza atan belediyemizden,ilk günlerde takdirle karşılanan at arabalarını bir günde kaldırma,kaldırımları bir günde açma gayretlerini elbette gördük.Aynı güzel adımları neden görmek istemeyelim?Hakkımız yok mu Orhan kardeş. Sorunları dile getirmeyelim diye bir karar varsa,söyleyin " hasbeliaş" konusuna devam edelim o zaman(!):)
isaavci Üye
ayrıca orhan kardeş,fırça atmak olurmu?Ancak teşekkür etmeye gelirim.Başın gözün sağ olsun.Hattım da kontörlü değil yav.O kadar da eyleme bizi.selamlar.
Orhan Çelik Üye
İsa hocam,bu konuda yetkili merci ben değilim evet sizin belirttiğiniz gibi değilim. Ama çalıştığım kurum bu konuda yetkilidir. Ancak şikayet ve talepleri belirtrken biraz sabırlı olmak gerekmezmi. Hele 3-5 sayfa olsun.Üyelereimiz fikirlerini belirtsinler. Değilmi yani ? Bence siz çok acele ediyorsunuz. Benim anlatmak istediğim bu.
Orhan Çelik Üye
Pazarlar kosununda aşamadığımız bazı sorunlarla karşılaştık. Biraz bize zaman tanırsanız çözüm bulacağız inşallah.
isaavci Üye
Tamam işte,aradığım bu Orhan kardeş.Şöyle arada bir ses ver yav.Bizden çok meselenin derdinde olduğunuzu biliyorum.Amacımız da sizlere katkı yapmaktır.Yoksa işinizi zorlaştırmak değil.Allah razı olsun alakanız için.
Orhan Çelik Üye
isaavci;104761 wrote:Tamam işte,aradığım bu Orhan kardeş.Şöyle arada bir ses ver yav.Bizden çok meselenin derdinde olduğunuzu biliyorum.Amacımız da sizlere katkı yapmaktır.Yoksa işinizi zorlaştırmak değil.Allah razı olsun alakanız için.
Sanki siz çok görünüyosunuzya bide beni suçlamışsınız. Ben anlamam hocam bunu bir çay ile telafi edeceksiniz. Tek gelmem haberin olsun. Admin ve Kasım Böler ile beraber gelirim.
isaavci Üye
Orhan üstadım,bu sorun çözülsün -Birecik demiyorum- Nizip'in en müstesna lokantasında Sen, Kasım abi,admin;Dörtbudak ve Kemal Cengiz beye kebab sözü veriyorum.Hadi künefesi de üzerinde.İnan muhabbetle bir akşam geçiririz.sevgiyle kalın.
devrim72 Üye
isa hocam bende isterim walla kebab uzeri künefe ha gusel olur walla hocam kayıpsınız nerelerdesınız keyfınız nasıl
isaavci Üye
devrim72;104944 wrote:isa hocam bende isterim walla kebab uzeri künefe ha gusel olur walla hocam kayıpsınız nerelerdesınız keyfınız nasıl
ahmet bey,sen ha!tabii,neden olmasın.OLsun seni de dahil ederim.Hep beraber mevzuya devam edelim.katkılarınızı bekliyorum.
mehmetdemirbilek Üye
dyerli hemşerilerim nizip dında heryer ucuz konuya yorum yapan deyerli hemşerilerimizin yapmış oldukları tespitler ortaya koyuyor burada iş belediye yetkililerine düşüyor konuyla ilgili olarak çabasarf eden herkese şimdiden kolay gelsin inşallah nizipliler olarak bir gün bizde kaliteli meyve sebze tükete biliriz selam ve saygılar
isaavci Üye
mehmet bey dileklerine katılmamak elde değil.kaliteli meyveyi ucuza yemekten öte bir standardın gelmesi daha büyük adım olur sanırım.selamlar
fevzi çilkız Arşiv üyesi
Herkese açık mesaj: 3.828
mehmetdemirbilek;105166 wrote:dyerli hemşerilerim nizip dında heryer ucuz konuya yorum yapan deyerli hemşerilerimizin yapmış oldukları tespitler ortaya koyuyor burada iş belediye yetkililerine düşüyor konuyla ilgili olarak çabasarf eden herkese şimdiden kolay gelsin inşallah nizipliler olarak bir gün bizde kaliteli meyve sebze tükete biliriz selam ve saygılar
mehmet abi çok teşekkürler güzel bi düşünce valla
mehmet2763 Üye
Arkadaşlar bu işi belediye ile beraber esnaflarda üzerine düşeni yapmalıdırlar. Sonuçta esnaflar mal getirip satıyorlar.
isaavci Üye
bu akşam içim yanarak,elmayı 1250 'e aldım.aynı elmayı geçen hafta Antepte 650 krş a almıştım oysaki.İnşallah esnaf sorumlu davranır bir gün.Yoksa 3-5 kişi arabalara dolup çevre şehirlere mi gitsek? Hayırlısı!
mehmet2763 Üye
Hocam yetkililer gerekeni yaparlar herhalde, yapmazlarsa da benide götürmeyi unutmayın.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim