Basından Nizip Haber

Emniyet Müdürü Durmuş Plakasız Motorsiklet Kalmayacak.!

kızılaslan tıp merkezi Üye
Nizip emniyet müdürlüğüne atanan Kadir Durmuş Nizipteki gazetecilerle bir araya gelerek kahvaltıda buluştu. İlçe emniyet müdürlüğünde basın mensuplarına bir kahvaltı veren Durmuş ilçenin sorunları hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Tek tek gazetecilerle tanışan Durmuş Nizipteki en büyük trafik sorunu olan motorsiklet sorununu halledeceklerini söyledi. Özellikle Nizip’te motosiklet sorunun sıkıntılı olduğunu anlatarak motosiklet kullanan vatandaşların Ehliyet,kask ve plaka gibi zorunlu olan eksiklikleri tamamlamaları gerektigini anlattı. Durmuş nizipte motorsiklet sorununu çözeceğiz diyerek ayrıca internet cafeler ve kıraathanelerde sıkı denetimlerin sürdüğünü söyledi. Emniyet Müdürü Durmuş Plakasız Motorsiklet Kalmayacak.!
only_love Üye
Hadi Haytrırlısı İNŞALLAH çözer emniyet müdürümuz bu sorunu....
yolcu73 Üye
ne çözecek yarın milletvekili arar bırak der bırakır bırakmazsa yükselemez
kelle Üye
gerçekten de bunu uygulayabilirlerse gerçekten memleket için çok hayırlı bir iş yapmış olup çok dua alırlar
keremcem Üye
Kardeş hakkı ile görevini yapan devlet büyüklerimiz var milletvekili de bir motor için rahatsız edilmez adamların derdi sorunu kendilerine yeter zaten birde ahmetin mehmetin motoru ile mi uğraşsın illaki bineceklerse motora yaptırsınlar eksiklerini
esera79 Üye
bunun yıllarca önüne geçemediler şimdide aslında pek ümidim yok ama bu sorun inşallah çözüme ulaşır.
HakanSahin Üye
aslında farklı durum var. yakalanan motorsikletler biri arayıp YEĞENİMİZİN MOTORU YAKALANMIŞ derse bu iş çözülmez.
admin Yönetici
Cezalar çok yüksek ve vatandaş bu yüzden nazı geçtiği yetkilileri arayacaktır. Fakat küçük cezalar veya caydırıcı önlemler alınırsa ve bu sürekli olursa kısa zaman içerisinde sistem oturur. Şu esnada kask takmanın alay konusu olacağını düşünen çok insan çıkacaktır. Bir diğer konu önce emniyet mensubu arkadaşlar kasklarını taksınlar. Vatandaşa örnek olsunlar. Başarılar dilerim.
alakus Üye
Gerçekten bitirebilirse bu problemi hayırlı olur. Bıktık artık bu motorsiklet karmaşasından ve sürekli sebep oldukları kazalardan.
Kasım Böler Üye
Bu problemi çözmek isterken öncelikle ilgili kişilerin Nizipte yoğun olarak motorsiklet kullanan kesimin sesine de kulak vermeliler. Motorsiklete yaz-kış, soğuk-sıcak demeden mecburen binen kesim ve zevk için binen kesim var, burada esas öncelik kask, ehliyet değilde yaşı küçük, plakasız, hız yapan gürültülü bir şekilde motor kullanan sürücüleri kesin olarak ayıklamak olmalıdır. Zaman içerisinde ehliyet ve kask konusunda yaptırımlar uygulanabilir, kullanıcıların sosyal durumları kesinlikle gözardı edilmemeli ve daha esnek davranılmalıdır.
Subutay Üye
Bir de denetimler de şu hususa dikkat etmelerini rica ediyorum. Nizip'teyken çoğu kez şahit oldum. Motorsikletler diğer motorlu araçlar gibi düz yoldan gidecekleri yerde ters yoldan, kaldırımdan gitmekte ayrıca soldan yerine sağdan araç sollamaktadırlar. Bu da ister istemez kazalara davetiye çıkarmaktadır. Sayın emniyet mensublarının bu konuda dikkatini çekmek istiyorum. Teşekkürler...
peerless Üye
daha önceki emniyet müdürü Hayri Ceylan beyefendi ilk geldiğinde de motorsiklet sorunu olduğunu ve bunun üstüne gideceğini belirtmişti. Ama aradan zaman geçti sorun yine aynı. 300 ytl'lik motor için bir vekil emniyet müdürünü arıyorsa, onun işini yapmaya engel oluyorsa diyecek birşey yok. Yeni Emniyet Müdürümüz budefa şanslı çünkü bütün kesimden destek var. Başarılar diliyorum İlçe Emniyetine
zeynel1982 Üye
Seçmen Milletvekilini Aradiği Sürece Bu Sorunlar çözülmez. Her Yeni Gelen Kaymakam Veya Ilçe Emniyet Müdürü Bu Durumu Düzeltmek Için çalişiyor Ama Ne Yazikki Hatiri Sayilir Kişilerin Veya Ankaradan Telefon Geldiği An Proje Başladiği Gün Bitiyor. Motoru Yakalanan Vatandaşa Siyasetçi Kanun Ne Diyorsa O Olacak Derse Zaman Içinde Bu Işler çözülür. Not: Sadece Bu Iktidari Suçlamiyorum
Orhan Çelik Üye
Zeynel kardeşim kısmen haklı,insanımız kanunların uygulanmasını ister ama kendisinin başına gelince ilk arayacağı kişiler siyasetçiler olur. Gerçi motorsiklet konusunda yaklaşık 2 yıldır ortak karar aldık ve asla müdahale etmiyoruz. Ettirmiyoruz. Emniyet bu konuda çok rahat çalışıyor. Zeynal kardeşin dediği konu aşılır o sorun değil. Fakat asıl sorun şu; tek suçlu olarak motorsiklet kullanıcılarımı acaba ? Kazaların % 50 sinde araba şoförlerinin motorsikletleri arac olarak görmeme ve hesaba almamasından kaynaklanıyor.
zeynel1982 Üye
Orhan Abi Sorunun Temeli Eğitimdir Aslinda. Ben Kendimden örnek Verirsem 2000 Yilinda 18 Yaşina Girme Heycaniyla Nizipte Bir Sürücü Kursuna Ba2 Ehliyeti (motorsiklet Ve Araba Ehliyeti) Almak Için Kayit Oldum . Sürücü Kursuna Sadece 3-4 Defa Gittim Oda Para Vermek, Sinav Tarihini öğrenmek Ve Eksik Evraklarimi Tamamlamak Için. şimdi Ba2 Ehliyetim Var Ama Araba Kullanmayi Bilmiyorum. Belkide 2000 Tarihinden Sonra Nizipte Yaşasaydim Kulaktan Dolma Trafik Kurallariyla Trafiğe çikacaktim. Not: Birgün Araba Kullanma Mecburiyetim Oluşursa Ilk Işim Sürücü Kursundan Direksiyon Ve Trafik Kurallari Dersi Almak Olacak :)
ibrahim Üye
Kasım Böler;101016 wrote:Bu problemi çözmek isterken öncelikle ilgili kişilerin Nizipte yoğun olarak motorsiklet kullanan kesimin sesine de kulak vermeliler. Motorsiklete yaz-kış, soğuk-sıcak demeden mecburen binen kesim ve zevk için binen kesim var, burada esas öncelik kask, ehliyet değilde yaşı küçük, plakasız, hız yapan gürültülü bir şekilde motor kullanan sürücüleri kesin olarak ayıklamak olmalıdır. Zaman içerisinde ehliyet ve kask konusunda yaptırımlar uygulanabilir, kullanıcıların sosyal durumları kesinlikle gözardı edilmemeli ve daha esnek davranılmalıdır.
bu konuda en isabetli yorum kasım abiden gelmiş, noktasına kadar katılıyorum...
only_love Üye
ya sen cocugun eline motor ver ondan sonra utanmadan bide millet vekili falan arattır ya bu kadar yüzsuzler insanlar anlamıyorum... ben bu kisileri walla abi ya.. ayıp bi kere... bunlar yaa
Mustafa Bilici Üye
hayırlısı olsun..
mehmet karakaş Üye
İlçemizde, Emniyet müdürlüğünün motorsikletlere yönelik uygulaması var.Bu uygulamaları takdirle karşılıyorum.Herkes uygulamalar sert diye bilir,fakat biz bunu hak ettik( adam gibi motora binmeyenlerin yüzünden) Bu gidişle ilçede motrsiklet kalmayacak.Nizipte motoru olanların çoğununda arabası var ve millet motorsiklete binmeyip arabalara yönelecek. Zaten berbat olan trafik dahada kilitlenecek Bakalım sonuçnasıl olacak.
mehmet2763 Üye
Sonuç yine iyi olur. Neden dersen motorsiklete büyük bir çoğunluğun hangi amaçla bindiğini ben anlayamıyorum. Trafiğin yoğun olduğu yerlerde ön kaldırmalar, insanı rahatsız eden korna sesleri, eksozu kamyon ekzozuna dönmüş motorlar 2 gündür kafamız sakin, adam motora binmiyor adeta motorla güreşiyor. Zaten bu çin malı motorlarda çeşitli markalarla nizibi motor çöplüğüne çevirdi.
ahmetbudak Üye
İlk defa bir emniyet müdürünü bu kadar kararlı ve çalışkan gördüm.Sadece yoldan geçenleri değil aynı zamanda akşamlarıda çalışıp,kaldırım önündeki motorsikletleride kontrol edip alıp götürüyor.İnşallah bu iş halolacak.Bir vatandaş olarak hizmetlerinizin arkasındayım sayın müdürüm...
coskun Üye
Bir motor sürücüsü olarak ehliyetim olmadığından dolayı motora binmiyorum. Yapılan uygulamayı sonuna kadar destekliyorum. Çünkü bırakın tarfiğe çıkmayı kaldıramda hatta evimizde bile otururken kendini bilmez bazı gençlerin nasıl bir hızla, dikkatsizce ve de saygısızca motor kullandığına herkes şahittir. Siyasilerinaranması mevzuu ise tam bir çaresizlik. Sen al tedbirini kimseye muhtaç olma. Bu kadar basit.
mechullll Üye
bir cvp ta benden bende motorsiklet kullanıyorum ve biraz önce ehliyet icin kayıt yaptırdım belkide bu olmasa benim ehliyet sevdam devam edecekti hehe.....herkese hayırlı olsun....işin ilginc yanı bana ehliyeti martta vereceklermiş.....
M.KÜÇÜK Üye
zeynel1982;101080 wrote:Orhan Abi Sorunun Temeli Eğitimdir Aslinda. Ben Kendimden örnek Verirsem 2000 Yilinda 18 Yaşina Girme Heycaniyla Nizipte Bir Sürücü Kursuna Ba2 Ehliyeti (motorsiklet Ve Araba Ehliyeti) Almak Için Kayit Oldum . Sürücü Kursuna Sadece 3-4 Defa Gittim Oda Para Vermek, Sinav Tarihini öğrenmek Ve Eksik Evraklarimi Tamamlamak Için. şimdi Ba2 Ehliyetim Var Ama Araba Kullanmayi Bilmiyorum. Belkide 2000 Tarihinden Sonra Nizipte Yaşasaydim Kulaktan Dolma Trafik Kurallariyla Trafiğe çikacaktim. Not: Birgün Araba Kullanma Mecburiyetim Oluşursa Ilk Işim Sürücü Kursundan Direksiyon Ve Trafik Kurallari Dersi Almak Olacak :)
Sevgili Kuzen sen ki 7 sülalesi nakliyecilikle ve şöförlükle uğraşmış bir ailenin çocuğusun hatta büyük büyük dedemiz Nizip'te eşşekci başıymış onun izni olmadan kimse yük taşıyamazmış şimdi kalmış arabam olursa direksiyon kursu alacağım diyorsun bizde herkes doğuştan şöfördür yav.
only_love Üye
ARKDAŞLAR DİKKAT ETTİYSENİZ NİZİP'TE ARTIK O KADAR FAZLA MOTOR GEZMİYOR GEZENLERDE KASK TAKIYOLAR KALDIRIMLARDA OYLE PEK MOTOR KALMADI ESKİSİ GİBİ COK GUZEL Bİ DURUM YANİ HELAL OLSUN EMNİYET MÜDÜRMÜZE

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim