Sorunlarımız Önerilerimiz

Okul Servisleri Denetleniyormu ?

admin Yönetici
Okullar açılıyor... Bir baba olarak benim en büyük korkularım şunlar: Okul servislerinin öğrencileri rastgele bırakmaları veya toplamaları, Yolun herhangi bir yerinde durmaları, Trafikte süraat yapmaları, Servisin içerisini tıkabasa doldurmaları ? Servis içerisinde olabilecek kavgalar ? Öğrencilerimizi emanet ettiğimiz bu amcalarını kimler denetliyor ? Doğabilecek aksaklıkları hangi kuruma bildirmemiz gerekli ? Bu yıl servislerimizi kimler denetleyecek ? ne gibi önlemler alındı ? Şimdiden teşekkür ederim.
musaeken Üye
sevgil admin çok hayati bir konu açmışın.Evet ne yazıkki öğrenci velilerimiz servisleri pek güvenli buluyorlar.Yaptığımız araştırmalarda velilerin çocuklarını dışarda oluşabilecek kötü etkilerden korumak için ,evleri yakında olsa servisleri tercikh ettiklerini ifade ediyorlar.Oysa ki servisler öğrenci-müşteri alırken seçici davranmıyorlar.Dışarda asla bir arada olmalarını istemediğimiz bir sürü kişi servisler içinde rahatlıkla bir araya gelmektedirler.Servis kullanıcılarımızın çoğunlukla birikimli ve duyarlı olmamaları ve de yanlarında suça eğimli kşilerin taşınıyor olması bazen kendisini bir probleme çeviriyor. Biz okullarda her ay servis kontrol formlarını dolduruyoruz.Tabii şöförün beyanına göre çoğunlukla.Ama bu kontrol ve takip işleminin profesyonel ekiplerce,trafik ve velilerce de yapılması elzemdir.Servis yeterlilikleri verilirken sıkı bir denetimin yapılması şarttır. Sayın veliler lütfen,ama lütfen servis olayını yabana atmayınız.Güvenliğine yüzde yüz emin olamadığınız araç ve elemana çocuklarınızı teslim etmeyiniz. İşin bu tarafı o kadar önemli ki yolda durma ,geç gelme olayları solda sıfır kalır.İyi servisler.
Yılmaz Korkmaz Üye
Sayın adminim gerçekten çok güzel bir konuya değinmiş aslında çoğu veli için ufak bir nokta olarak görünsede çocuklarının ahlaki yapısından ders notlarına kadar okul devamlılk sürelerinden can güvenlikleri konusuna değin çok köklü ve önemli bir etmendirservis öğrencinizi yazdırdığınız servisi çok yakından tanımalı ve gerekli hassasiyeti göstermelisiniz herkes konuya bu kadar duyarlı yaklaşırsa zaten onlar aç kalmamak için ellerinden gelen titizliği gösterecektir ......
admin Yönetici
Sizlerin mesajları doğrultusunda daha farklı sorunlarında var olduğunu ve biz velilerin göremediğimiz sorunları görebildiğinizi farkettim. Demekki konudan güzel birşeyler çıkacak. Anladığım bir başka konuda öğretmenlerinin ve velilerinin yanında disiplinliolan çocuklarımız arkadaş ortamlarından biri olan servislerde çok farklı davranabiliyorlar.Çocuklarımızın eğitimi ve sorunlarının anlaşılabilmesi bakımından; eğitmen, aile, arkadaş üçgenine serviscininde önerileri dinlenmeli.
Yılmaz Korkmaz Üye
EVet tam olarak bu işte bende yakın zamanda öğrenci olduğum için problemlerin boyutlarını daha iyi görebiliyorum yani öğrenci içn öğretmeni annesi babası ne kadar önemlise servis şöförünüde yapısı servis içndeki arkadaş ortamı o kadar önemlidir
ottomanempire Üye
nerde ne denetlenmesi
Huzi Üye
Eeeee artık bunu denetleyecek kurumdan birileri bişeyler yazsın bakayım.... Coşkun abimizi göreve çağırıyoz.... İş başına....
idealistlik Üye
özellikle çok aşirı sürat yapılıyor. yetiştirmek için öğrencileri. çok şahit oluyorum ben ve de umarım bir kazayada mahal vermezler.
Orhan Çelik Üye
Sevgili şube müdürlerimiz Metin Kılıçparlar veya Cengiz Gündeş hocalarımızın,bu konuya el atmalarını bekliyoruz. :)
Yılmaz Korkmaz Üye
Sadece şube müdürleri veya resmi kurumlar değil velilerde bu konuda çok titiz ve seçici olmaları lazımdır servis şöförünün tecrübesi firmanın düzeni bunların hepsini incelemeli ve ondan sonra sağlıklı bulduğu servise çocuğunu kayıt ettirmelidir
musaeken Üye
Diğer önemli konular gibi bu da yatıya bırakılacak galiba.Vatandaşa geyik muhabbeti daha iyi gidiyor galiba.Baksanıza mevzuya uğrayan yok.Keşke bu servis sorunu sorun olmaktan çıksa!o zaman bizler de okullarda daha rahat oluruz.İlgilenenlere selam.
Kara Süllü Üye
Okul servisleri İlçe Emniyet Müdürlüğünce denetleniyor. Ama merak ettiğim kaç tane veli çocuğunun bindiği aracı ve sürücüsünü kontrol etti. Polisiye tedbir geçicidir, önemli olan anne-babaların göstereceği duyarlılık.
memati Üye
Okul servisleri yeterince denetlenmiyor. servis şöförlerinin genelide zaten Egitim düzeyi zayıf ve bu konuda egitim almamış deneyimsiz kişiler, servis sadece araç kullanıp öğrenciyi indir - bindir dağildir.. .

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim