Kirlenmek güzeldir!
KİRLENMEK GÜZELDİR Çocuktum yani masum yani temiz Bir çocuk ne anlam taşıyorsa lügatinizde Ben de bir çocuktum nihayetinde Kirlettiğimde üstümü başımı
005_Davut ÖZGÜL
KİRLENMEK GÜZELDİR Çocuktum yani masum yani temiz Bir çocuk ne anlam taşıyorsa lügatinizde Ben de bir çocuktum nihayetinde Kirlettiğimde üstümü başımı
Hangi kelimeye dokunsam muhalifi olan bir diğer kelime el sallıyor bana.El sallamakla kalsa iyi, çoğu kez yaramazlık yapan çocuğuna ‘cıs’ yapan bir an
Akıl üzerinde konuşmaya başladığımızda,bir diğer yönüyle ‘Bilginin Kaynağı’ üzerine konuştuğumuzu da kabul etmek durumundayız.Bilgilenen ve bilgi. İns
Güne sabahın da sahibinin adıyla başladım.Onunla halvetteyken ölümü niçin var kıldığını daha iyi hissettim. Dün akşam ‘Ölümün Dört Rengi’ üzerine düşü
KAR GÜZELLEMESİ VEYA BEYAZ RAHMET Kentli insan hayatını öylesine programlamış ki kendi programı dışında hayata müdahale olduğunda kimyası bozuluyor.Bu
Bir çocuğun hiçbir müdahale olmadan kendi diliyle henüz kavramlaşmayan kelimelerle Allah’ı tasvir etmesinin güzelliğini kızım Zerha’nın tarifinde görd
İnsan ölüme doğar. Ölünce yeniden doğar. Bu yüzden bizler her ne kadar ‘Ölüm’ kelimesini kullansak da irfan ehli olanlar; ‘İRTİHAL’ kelimesini; yürüyü
Sırası gelmeyen kaç kişimiz kaldı bilinmez! Suskunluğun toplumsal dile dönüştüğü bir gerçek.Hepimiz aynı sıradan geçtik.Hepimizin yüreğine acılardan b
Uzun zamandır yazmıyordum.Sadece bu siteye değil elbet.Daha önce yazdığım birçok yere de yazmadım bu aralar.Sitemizde yayımlanan son yazım olan "Merke
MERKEZİ VAAZ İLE MERKEZİ EZAN Ülkemizde uygulamaya konulan “Merkezi Vaaz” sisteminin Diyanet İşleri başkanlığının izni ile yaklaşık yirmi (20) yıldan
TAŞRADAN İÇERİ GİRMEK Bilen hâk-i Sitânbuldur rüsûm-ı şîve vü nâzı Kenâr ın dilberi nâzik de olsa nâzenîn olmaz Merkezle âşinâ ol etme muhîte rağbet M
İLAHİYATIN SAĞI VE SOLU NE DEMEK? “SOL İLAHİYAT” ÜZERİNE Bu yazı, 2009 Yılının güz mevsiminde başlayan,son günlerde gittikçe artan “Sol İlahiyat, Sağc
KUR’AN YILI 2010 KUR’AN’IN 1400.YILI ANISINA Müslümanların büyük bir kısmının; “Kur’an bunu 14 asır öncesinden haber vermiş zaten!” dediklerini,dahası
Dücane Cündioğlu’nun 27 Aralık Pazar günü Yenişafak gazetesindeki köşesinde kaleme aldığı “ Saç diplerinden kim alabilir kokusunu hakikatin?” yazısını
Acıların Cumhuriyeti… Nam-ı diğer Türkiye Cumhuriyeti!Daha önceki bir yazımda değindiğim üzere “Acıyı Bal Eyleyenler”e belli-belirsiz öykünen,balın ta
Son aylarda gündeme gelen,adını bir türlü koyamadığımız ‘Açılım’ projesinin,nihayetinde “Kürt Sorunu” nunu çözmeyi hedeflediği aşikar.Bu süreçte yapıl
ZÜLFÜN TARAYUB NAZ İLE ZİŞAN EDECEK... Büyük evin varisleri, evlerini temizlemeye hatıraları süpürmekle başlarlar!Oysa hatıralar, evin her köşesine si
Aşka sahip olan her şeye sahiptir. Aşka talip olan çok şey istiyor demektir. Çok şey isteyen âşık olsur. “Ah min-el aşk” derken âşık, aslında bir volk
“GÖNÜL BİR DOST İSTER KAHVE BAHANE” Sözlü,şifahi kültürün beşiği olan “Doğu medeniyeti” nin çocukları olarak,sohbetin hayatımızdaki yerinin ne kadar ö
Sevgili dostum Kamil Büyüker dün bir toplantıda eline aldığı kalemle iki sokak levhası çiziyordu. “Bir İslam şehri olarak İstanbul” üzerinde konuştuğu
“YİĞİT MUHTAÇ OLMUŞ KURU SOĞANA” BİR BAKANIN YEŞİL KARTLI ABLASINA DAİR Doğrusu eski Maliye bakanımız Kemal Unakıtan’dan sonra yeni bakanımızın ablası
Yakın tarihimizden günümüze ulaşan bilgi ile belgeler ve sosyal yaşamın ışığında ülkemizdeki idare biçimine baktığımızda; ibrenin müspet yöne doğru ha
Mardin ilimizin Mazıdağı ilçesi Bilge köyünde yaşanan katliama dair çok şey söylendi.Söylenmeliydi de! Gencecik bir imama dair çok şey söylendi.Kadınl
Her zaman olduğu gibi bu sabah da güne Türk medyasını okumakla başladım.Hangi gazete,hangi köşe yazarı neler yazmış,gündemi nasıl okumuş ve nasıl anla
CUMHURİYET’TEN DEMOKRATİK CUMHURİYE 86. YILINDA TÜRKİYE Yakın tarihimizden günümüze ulaşan bilgi ile belgeler ve sosyal yaşamın ışığında ülkemizdeki i
Kültür tarihimiz içerisinde acının bal eylendiği menkıbeler,şiirler,deyişler,darb-ı meseller…hiç de azımsanmayacak derecede fazla!Toplumdaki muhalif u
İnsanlığın ürettiği, en çok da bizim kültürümüz içinde bir darb-ı mesel gibi söylenen; “Su sesi,kadın sesi ve para sesi” kulaklarımıza küpe olan sesle
Okumak; insanın kendi dışındaki her şeyle kendini tanıması için iletişim kurduğu en soylu eylemdir.Okumayı sadece yazılı bir metinle sınırlamadığımı s