005_Davut ÖZGÜL

005_Davut ÖZGÜL

Konular

44 konu

Kirlenmek güzeldir!

KİRLENMEK GÜZELDİR Çocuktum yani masum yani temiz Bir çocuk ne anlam taşıyorsa lügatinizde Ben de bir çocuktum nihayetinde Kirlettiğimde üstümü başımı

davutozgul 8 cevap

Kelimelerle yaralanmış bir yürek

Hangi kelimeye dokunsam muhalifi olan bir diğer kelime el sallıyor bana.El sallamakla kalsa iyi, çoğu kez yaramazlık yapan çocuğuna ‘cıs’ yapan bir an

davutozgul 2 cevap

Aklım yüreğimin elinde

Akıl üzerinde konuşmaya başladığımızda,bir diğer yönüyle ‘Bilginin Kaynağı’ üzerine konuştuğumuzu da kabul etmek durumundayız.Bilgilenen ve bilgi. İns

davutozgul 1 cevap

Ölümün Rengi Üzerine

Güne sabahın da sahibinin adıyla başladım.Onunla halvetteyken ölümü niçin var kıldığını daha iyi hissettim. Dün akşam ‘Ölümün Dört Rengi’ üzerine düşü

davutozgul 7 cevap

Kar güzellemesi veya beyaz rahmet

KAR GÜZELLEMESİ VEYA BEYAZ RAHMET Kentli insan hayatını öylesine programlamış ki kendi programı dışında hayata müdahale olduğunda kimyası bozuluyor.Bu

davutozgul 2 cevap

Zehra'nın Tanrısı

Bir çocuğun hiçbir müdahale olmadan kendi diliyle henüz kavramlaşmayan kelimelerle Allah’ı tasvir etmesinin güzelliğini kızım Zerha’nın tarifinde görd

davutozgul 0 cevap
Ustam Öldü Ben Satarım

Ustam Öldü Ben Satarım

İnsan ölüme doğar. Ölünce yeniden doğar. Bu yüzden bizler her ne kadar ‘Ölüm’ kelimesini kullansak da irfan ehli olanlar; ‘İRTİHAL’ kelimesini; yürüyü

davutozgul 10 cevap

Susma:Sustukça Sıra Sana Gelecek

Sırası gelmeyen kaç kişimiz kaldı bilinmez! Suskunluğun toplumsal dile dönüştüğü bir gerçek.Hepimiz aynı sıradan geçtik.Hepimizin yüreğine acılardan b

davutozgul 4 cevap

Elazığ'dan haber geldi

Uzun zamandır yazmıyordum.Sadece bu siteye değil elbet.Daha önce yazdığım birçok yere de yazmadım bu aralar.Sitemizde yayımlanan son yazım olan "Merke

davutozgul 4 cevap
merkezi ezan

merkezi ezan

MERKEZİ VAAZ İLE MERKEZİ EZAN Ülkemizde uygulamaya konulan “Merkezi Vaaz” sisteminin Diyanet İşleri başkanlığının izni ile yaklaşık yirmi (20) yıldan

davutozgul 1 cevap

Taşradan içeriye...

TAŞRADAN İÇERİ GİRMEK Bilen hâk-i Sitânbuldur rüsûm-ı şîve vü nâzı Kenâr ın dilberi nâzik de olsa nâzenîn olmaz Merkezle âşinâ ol etme muhîte rağbet M

davutozgul 0 cevap

Kur'an yılı

KUR’AN YILI 2010 KUR’AN’IN 1400.YILI ANISINA Müslümanların büyük bir kısmının; “Kur’an bunu 14 asır öncesinden haber vermiş zaten!” dediklerini,dahası

davutozgul 7 cevap

Neden sadece göz yorar yazılarım?!

Dücane Cündioğlu’nun 27 Aralık Pazar günü Yenişafak gazetesindeki köşesinde kaleme aldığı “ Saç diplerinden kim alabilir kokusunu hakikatin?” yazısını

davutozgul 0 cevap

Acı adres sormuyor

Acıların Cumhuriyeti… Nam-ı diğer Türkiye Cumhuriyeti!Daha önceki bir yazımda değindiğim üzere “Acıyı Bal Eyleyenler”e belli-belirsiz öykünen,balın ta

davutozgul 6 cevap

Bana aşk kalsın yeter!

Aşka sahip olan her şeye sahiptir. Aşka talip olan çok şey istiyor demektir. Çok şey isteyen âşık olsur. “Ah min-el aşk” derken âşık, aslında bir volk

davutozgul 2 cevap

Ergenekon sokak-hidayet sokak

Sevgili dostum Kamil Büyüker dün bir toplantıda eline aldığı kalemle iki sokak levhası çiziyordu. “Bir İslam şehri olarak İstanbul” üzerinde konuştuğu

davutozgul 5 cevap

Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana

“YİĞİT MUHTAÇ OLMUŞ KURU SOĞANA” BİR BAKANIN YEŞİL KARTLI ABLASINA DAİR Doğrusu eski Maliye bakanımız Kemal Unakıtan’dan sonra yeni bakanımızın ablası

davutozgul 2 cevap

Demokratik cumhuriyet

Yakın tarihimizden günümüze ulaşan bilgi ile belgeler ve sosyal yaşamın ışığında ülkemizdeki idare biçimine baktığımızda; ibrenin müspet yöne doğru ha

davutozgul 3 cevap

Bayram coşkusu

Her zaman olduğu gibi bu sabah da güne Türk medyasını okumakla başladım.Hangi gazete,hangi köşe yazarı neler yazmış,gündemi nasıl okumuş ve nasıl anla

davutozgul 1 cevap

Demokratik cumhuriyet

CUMHURİYET’TEN DEMOKRATİK CUMHURİYE 86. YILINDA TÜRKİYE Yakın tarihimizden günümüze ulaşan bilgi ile belgeler ve sosyal yaşamın ışığında ülkemizdeki i

davutozgul 1 cevap

Acıyı bal eylemek mümkün mü

Kültür tarihimiz içerisinde acının bal eylendiği menkıbeler,şiirler,deyişler,darb-ı meseller…hiç de azımsanmayacak derecede fazla!Toplumdaki muhalif u

davutozgul 23 cevap

insan insanın sesine sağır

İnsanlığın ürettiği, en çok da bizim kültürümüz içinde bir darb-ı mesel gibi söylenen; “Su sesi,kadın sesi ve para sesi” kulaklarımıza küpe olan sesle

davutozgul 1 cevap

Kendimizi tekrarlamak

Okumak; insanın kendi dışındaki her şeyle kendini tanıması için iletişim kurduğu en soylu eylemdir.Okumayı sadece yazılı bir metinle sınırlamadığımı s

davutozgul 4 cevap
WhatsApp iletişim